a) Müdürlerden en azından birininşirket ortağı olması zorunludur.Pay sahibi olmayan müdürler için bu görevi kabul ettiklerine ilişkin yazılıbeyanları. (TSY Madde 69 / h)
b)Birden fazla müdür seçilmesi halinde Müdürler kurulu Başkanı belirlemek için" Şirket müdürü seçilen ..................... (TCKN:.......) TTK m.624 e göre Müdürler Kurulu Başkanı olarak seçilmiştir"ibareleri tutanağa eklenmelidir.
c)Seçilen müdür ortakdışı yabancı uyruklu ise ekindenoter onaylı Pasaport çevirisi-Varsaİkamet İzin Belgesi noter tasdikli sureti(1 adet asıl) ve adresi gösterirNüfus Müdürlüğü İkametgah Belgesi(1 adet asıl) ilePotansiyel vergi görüntüleme belgesieklenmelidir.
ç)Bir tüzel kişinin şirket müdürlüğüne seçilmesi halinde tüzel kişi ile birlikte tüzel kişi adına, tüzel kişi tarafından belirlenen bir gerçek kişinin adı, soyadı ve belirlemeye ilişkinyetkili organ kararının noter onaylı örneği
d)Müdürler kurulunda tüzel kişi üye var ise görev ve yetki dağılımında tüzel kişi üyenin ünvanı yazılmalıdır. Ayrıca kararda, tüzel kişi müdürün gerçek kişi temsilcisinin ad-soyad, yerleşim yeri, vatandaşlığı, TC Kimlik Numarası, yabancı uyruklu ise vergi numarası belirtilmelidir. Yabancı uyruklu gerçek kişi temsilcinin ikamet adresi Türkiye’de iseİkamet İzin Belgesi noter tasdikli sureti(1 adet asıl) ve adresi gösterirNüfus Müdürlüğü İkametgah Belgesi(1 adet asıl) ile Potansiyel vergi görüntüleme belgesi eklenmelidir. adresi yurtdışında ise adresi gösterirbeyan
e) ŞİRKET MÜDÜRLÜĞÜNE TÜZEL KİŞİ SEÇİLİRSE KARARA;
“-Şirket müdürlüğüne ……….yıl için /aksi karar alınana kadar ............................................... ticaret adresinde faaliyet gösteren …………………………...………………... ŞİRKETİ (VergiNo:.......; MersisNo:...........................) seçilmiş olup şirketi her hususta münferiden temsil etmesine karar verilmiştir.
-Şirket müdürlüğüne seçilen ……………………………..…………… ŞİRKETİ tarafından, gerçek kişi temsilcisi olarak, . …………………………………………….. adresinde ikamet eden T.C.uyruklu, …………………………….…. T.C. Kimlik no’lu, ………………… ………………… belirlenmiştir.