Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) aldığımız yazıda, ülkemiz ile İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya’nın üyesi olduğu D-8 (Developing 8) Sekretaryasından alınan bir yazıda, Malezya Ulusal Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, 1-2 Eylül 2015 tarihinde, Kuala Lumpur- Malezya’da ‘D-8 Özel Sektör Toplantısı’nın gerçekleştirileceği ifade edilmiştir.
Söz konusu toplantı kapsamında, D-8 ülkeleri arasında Tercihli Ticaret Anlaşması, ticaretin kolaylaştırılması ve ticaretin önündeki engellerin kaldırılması için alınabilecek önlemler, kümeleme projeleri, finansman, sektörel işbirliği ve KOBİ’lerin desteklenmesi konularının ele alınacağı, katılımcı firmalar arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirileceği bildirilmiştir.
Toplantı programı ve katılım formunun TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde “Hizmetler” başlığı altındaki “Uluslararası İş İmkanları/Yurt Dışı Etkinlikler” bölümünde yer aldığı ifade edilmiştir.
Toplantıya ilişkin konaklama ve ulaşım organizasyon ve masrafları katılımcılara ait olup, katılmak isteyen Üyelerimizin Malezya Ulusal Ticaret ve Sanayi Odası ve D-8 Sekretaryası ile irtibata geçmelerinin gerektiği belirtilmiştir.