DIŞ TİCARET

Çhc Kuşak Ve Yol Forumu

17 Nisan 2017 - 05:53:00

 Sayın Üyemiz,

Ekonomi Bakanlığından alınan yazıda, 14-15 Mayıs 2017 tarihlerinde Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Devlet Başkanı Xi Jinping ev sahipliğinde Pekin’de düzenlenecek olan “Uluslararası İşbirliği için Kuşak ve Yol Forumu” isimli Devlet ve Hükümet Başkanları zirvesine Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi’nin katılım sağlayacaklarının öngörüldüğü belirtilmektedir.

Yazıda devamla, “Kuşak ve Yol: Ortak Refah için İşbirliği” teması altında gerçekleştirilecek olan söz konusu Zirvede, Yatırımlar ve Ticaretin Kolaylaştırılması, Politikaların Eşgüdümü, Altyapı Geliştirme, Kültürel ve Sosyal Bilgi Alışverişi ve Düşünce Kuruluşları Arasında İletişim başlıklı oturumlar düzenlenmesinin planlandığı ifade edilmektedir. Anılan oturumlarda ticaret, yatırım, tarım, ulaştırma, enerji ve turizm başta olmak üzere pek çok alanda görüş alışverişinde bulunulacağı kaydedilmektedir.

Bu itibarla, öngörülen toplantılarda istifade edilmek üzere; ÇHC ile ÇHC’nin Bir Kuşak Bir Yol Girişimine ilişkin olarak söz konusu ziyaret sırasında gündeme getirilmesinde yarar görülen somut öneriler hakkında bilgi notları talep edilmektedir.

Konuya ilişkin görüşlerinizi Ekonomi Bakanlığı’na iletilmek üzere, en geç 18 Nisan 2017 tarihine kadar odamıza (ceren.sanlidag@kayserito.tr) gönderilmesini rica ederim.

Saygılarımızla,