KTO Yeni Hizmet Binası Sign Of The City Awards 2017’de Birinci Oldu

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Yeni Hizmet Binasının; Sign Of The City Awards 2017 yarışmasında elde ettiği başarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, Sayman Üye Bahri Coşkun, Yönetim Kurulu Üyeleri Serkan Topsakal, Kemal Olgaç, Mustafa İçer ve Veysel Uslu’nun yer aldığı toplantıda konuşan Başkan Hiçyılmaz, “Gayrimenkul sektörünün en saygın yarışması olan Sign Of The City Awards 2017 töreni geçtiğimiz Salı akşamı yani, 28 Kasım akşamı, İstanbul’da gerçekleştirildi ve Türkiye’nin en iyi “devam eden” ve “tamamlanmış projeleri” ödüllendirildi” dedi.

Hiçyılmaz, “Yarışmaya katılan onlarca proje, konusunda uzman profesyoneller ve akademisyenlerden oluşan jüri heyeti tarafından değerlendirmeye tabii tutuldu ve 5 ana kategoride ödüller sahiplerini buldu. Yapımının her aşamasında büyük özen gösterdiğimiz hizmet binamız, hizmete açıldığı günden itibaren, başta TOBB camiası olmak üzere, Türkiye genelinde çok büyük bir takdir ve beğeni toplamıştır. Odamıza gelen hemen herkes hayretlerini gizleyememiş ve beğenilerini dile getirmişlerdir.

Ve işte 28 Kasım akşamı, İstanbul’da, tüm bu beğeni ve takdirleri taçlandıran mutlu bir olay yaşadık ve çok önemli bir ödül aldık. KTO yeni hizmet binamızın mimari projesi, Türkiye’nin en prestijli yarışmasında, “Kent ve Mimarlık” kategorisinde, “En İyi Mimari Tasarım” ödülüne layık görüldü ve birinci seçildi. Böylesine prestijli ve konusunda Türkiye’nin en önemli organizasyonu olan bu yarışmada ödül almaktan dolayı 18 bini aşan üyelerimiz adına mutluyuz. Böylesine önemli bir yapıyı Kayseri’ye kazandırmış olmaktan dolayı da gurur duyuyoruz. Bu sonuç göstermektedir ki, bu yapı, Kayseri tüccarına hizmet sunmanın yanı sıra, kent mimarisine değer katma görevini de yerine getirmektedir.  Yeni hizmet binamızın bu ödüle layık görülmesi, bu işte emeği geçen tüm arkadaşlarımızla beraber, başından beri vermiş olduğumuz emeklerin en güzel ve en anlamlı bir karşılığı olmuştur.  Bu ödül, sadece hizmet binamıza değil aynı zamanda temsil etmekten gurur duyduğumuz Kayseri’ye ve tüm üyelerimize verilen bir ödül olmuştur” diye konuştu.

Yeni hizmet binasını tasarlarken ulusal mimari fikir yarışması acıktıklarını hatırlatan Başkan Hiçyılmaz, “Bildiğiniz gibi Türkiye genelinden 152 proje katılmıştı.  Bu yarışma, “2014 yılında en çok katılım sağlanan proje” olmuş ve bundan dolayı da Türkiye’nin mimarlık alanında en önemli yayını olan ARCİTERA dergisi tarafından ödüllendirilmişti. Ulusal bazda 152 projenin katıldığı yarışmada konusunda uzman mimarlardan oluşan jüri heyeti tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 3 adet eşdeğer birinci belirlenmişti. Eşdeğer ödül sahibi 3 grupla yapılan görüşmeler sonucunda, A2 Tasarım Mimari Proje grubunun hazırladığı projeye karar verilmiş ve içinde bulunduğumuz bu güzel yapı o projenin uygulanması ile gerçekleşmiştir.

14 Ağustos 2015’ de temeli atılan yeni binamız 1,5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak 13 Şubat 2017’ de Kayseri Ticaret Odası üyelerine fiili olarak hizmet vermeye başlamıştır. Hizmet vermeye başladıktan 9 ay sonra da, mimari tasarımıyla, Türkiye’nin en saygın yarışmasında birincilik ödülünü almıştır” şeklinde konuştu.

Başkan Hiçyılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu vesileyle; öncelikle; bizlere güvenip bu görevlere getiren odamızın tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Binamızın projesini tasarlayan ve çizen A-2 Tasarım Mimari Proje Grubuna ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm Yönetim Kurulu Üyelerime ve Meclis Üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Projemizle ve inşaatımızla başından sonuna kadar ilgisini esirgemeyen TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na da ayrıca teşekkür ediyorum.  Proje yarışmasından - yapım ihalesine, müşavir firma ile anlaşmasından - mimar ve mühendis danışmanların istihdamına kadar her kademesinde örnek uygulamalarla dolu olan bu yapının, bundan sonra yapılacak olan benzeri binalarda prosedür bakımından da örnek alınmasını temenni ediyorum. 10 kişiden – 500 kişiye kadar toplantı yapma imkanı sunan bu binanın, Kayseri’ye ve Kayseri ticaretine uzun yıllar hizmet verebileceğini düşünüyorum. Kayseri’ye ve Kayseri tüccarına yakışan bu hizmet binamızın hem üyelerimize hem de Kayseri ve bölgesine hayırlı hizmetler yapılmasına vesile olmasını diliyorum. Sözlerimin sonunda; hak edildiğine inandığım bu birincilik ödülünün alınmasında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.”