KAYSERİ TİCARET ODASI AB BİLGİ MERKEZİ “İKLİM EYLEM HAFTASI’ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Kayseri Ticaret Odası (KTO) AB Bilgi Merkezi tarafından İklim Eylem Haftası kapsamında Tiyatro oyuncusu Ayşen İnci’nin katılımı ile ilkokul öğrencilerine yönelik ’Drama Etkinliği’ ve öğretmenlere yönelik ise Semih Kaplanoğlu’nun yazıp yönettiği, Buğday ’Grain-2017’ filmi gösterimi gerçekleştirildi.

KTO Eğitim Salonu'nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy; iklim değişikliğinin, insanlığın karşı karşıya kaldığı en büyük sorunların başında geldiğini vurgulayarak, bu soruna karşı mücadelede her bireyin sorumluluk alması gerektiğine dikkat çekti.

İklim değişikliği ile ilgili bilgiler aktaran Başkan Gülsoy; “İklim değişikliği, insan sağlığı, ekosistemler, hatta insan neslinin sürdürülmesi bakımından tehdit oluşturabilecek olumsuz etkileri nedeniyle çok ciddi sosyo-ekonomik sonuçlara yol açabilen bir sorun niteliğindedir. Beşeri faktörlerin devreye girmesi ve çok hızlı bir şekilde ilerlemesi ile canlıların yaşanan bu değişime ayak uyduramaması birçok olumsuz sonucu da beraberinde getirmektedir. Aşırı ısınma ve soğumanın olması; canlıların yok olmasına sebep olmaktadır. Sıcaklıktaki artış insan ve hayvan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaparak, aşırı sıcaktan kaynaklanan hastalık ve ölüm oranları artacaktır. Ayrıca bitkilerin yaşam alanlarının, ısı ve neminin farklı miktarlarda olması; bu bitkilerinde bu alanda yaşayamayacağını göstermektedir. Mevsimlik kar ve kalıcı kar-buz örtüsünün kapladığı alanlarda, erimelere bağlı olarak kar çığları, sel ve taşkın olaylarında artış olacaktır. Kısacası yaşanan değişiklikten tüm canlılar olumsuz yönde etkilenecektir” ifadelerini kullandı

Küresel iklim değişikliği nedenlerinden de bahseden Gülsoy, en büyük etkenin beşeri faktörler olduğunu, beşeri faktörlerin ise insan kaynaklı olduğunu belirterek; “Günlük hayatta önemsemediğimiz ayrıntılar geleceğimizi etkiliyor. Bu nedenle bizlere çok çok iş düşüyor. Farkındalığı artırmak için harekete geçmeli, farkındalığımızla başkalarına örnek olmalıyız. Tasarruf etmeli, ihtiyacımız olanı tüketmeli, israftan kaçınmalıyız" diye konuştu.

Başkan Gülsoy'un ardından konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şemun Akman da iklim değişikliği hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Program; Tiyatro Oyuncusu Ayşe İnci ve öğrencilerin birlikte yaptığı drama etkinliği ve film gösterimi ile devam etti.