KTO İHRACAT DESTEK OFİSİ HİZMETE AÇILDI

30 Kasım 2018 , Cuma 11:48

İhracat hedefleri kapsamında ihracatçı sayısının artırılması ve ihracatın tabana yayılması amacıyla, Ticaret Bakanlığı ve TOBB işbirliğiyle hayata geçirilen İhracat Destek Ofisleri, Kayseri Ticaret Odası’nında aralarında bulunduğu 16 ilde, 25 Oda ve Borsa’da uygulanmaya başladı. Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin birlikte yürüttüğü “İhracat Destek Ofisi İşbirliği Protokolü” KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy tarafından imzalanarak odamızda İhracat Destek Ofisi kurulmuş ve hizmete başlamıştır.

Söz konusu protokol ile Odamız İhracat Destek Ofisinin başta kadın, genç girişimciler olmak üzere ihracatçı sayısının artırılabilmesi ve mevcut ihracatçı üyelerimizin bilgilendirilmesini teminen sürekli ve düzenli iletişime dayalı bir bilgilendirme hizmeti sunacaktır.

İhracat Destek ofisimiz ihtiyaçlar doğrultusunda üyelerimize yönelik eğitim programları, Dış Ticaret elemanı yetiştirme, öğrencilere ve kadın girişimcilere dış ticaret eğitimi verme vb. faaliyetlerde bulunmak amacıyla eğitmen ve doküman desteği taleplerin karşılanmasına aracılık edecektir.

Başkan Gülsoy, yapılan protokolün ihracatın artırılması noktasında çok önemli bir adım olduğunu belirterek; “İçerisinde bulunduğumuz zor süreci; üretime, ihracata önem vererek atlatacağız. Bu nedenle ihracatçı firma sayımızı artırmak için çalışmalar yapmalıyız. Bu kapsamda, Bakanımız ve TOBB Başkanımız tarafından imzalanan protokol ile somut bir adım atılmış oldu. Seçim sürecinde vaat ettiğimiz ve Kayseri Ticaret Odası olarak bünyemizde kurduğumuz ihracat destek ofisimizin, bu protokol ile daha etkin ve verimli hale gelerek üyelerimize kaliteli hizmet vereceğine inanıyorum.

İhracat Destek Ofisi’nin, Ticaret Bakanlığı ile sürekli iletişim içinde olacağını ifade eden Başkan Gülsoy, “Odamızda kurulan İhracat Destek Ofisi, hizmet binamızın zemin katında yer alan Dış Ticaret birimi bünyesinde faaliyetlerine başlamıştır. Ticaret Bakanlığı’nın sunmuş olduğu destekler kapsamında bilgi almak isteyen üyelerimiz Odamız Dış Ticaret Sorumlusu Alper BAKTIR (alper.baktir@kayserito.org.tr , (352) 222 45 28 #184) ile mail veya telefon yolu ile iletişime geçebilirler. Ofisimizde ihracatçılarımıza her konuda kılavuz kaptanlık yapılacak. ‘’