İl Ekonomi Toplantısı, KTO Ev Sahipliğinde Yapıldı

26 Aralık 2018 , Çarşamba 16:31

Kayseri Ticaret Odası (KTO) ev sahipliğinde, Vali Şehmus Günaydın başkanlığında; ilimizin ekonomik durumu, mevcut potansiyeli ve devam eden kamu ile özel sektör yatırımlarının masaya yatırıldığı ‘İl Ekonomi Toplantısı’ yapıldı.

KTO hizmet binasında düzenlenen toplantıya; Vali Şehmus Günaydın, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, KTO Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan, KTO Yönetim Kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri; Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Divanı, KAYSO Yönetim Kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri ile Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Günaydın, ülke olarak güçlü olabilmemiz için üreteni desteklememiz gerekliliğini vurgulayarak, her zaman üretenin ve ihracatçının yanlarında olacaklarını ifade etti.

Bu toplantıda sadece sorunları konuşmakla kalmamamız gerekliliğini ifade eden Vali Günaydın, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Sorunlarını konuşmakla kalmayıp icraata dökmemiz lazım. Burada çok güzel şeyler konuşabiliriz, çok güzel düşünceler ortaya koyabiliriz, bunlar hayata geçmedikten sonra, ülkemize ve ilimize fayda sağlamadıktan sonra hiçbir anlamının da olmayacağını düşünüyorum. İncesu’da toplantı yaparak artık yavaş yavaş bu turları başlattık. Bugün burada benden çok sizin konuşmanızı istiyorum. Sizin yaşadığınız sorunları öğrenmek istiyorum. Bu sorunları hep birlikte ilgili makamlara süratle iletip sonuç almamız lazım. Çünkü biz biliyoruz ki Kayseri olarak çok önemli bir potansiyelimiz var. Geçmişte başardığımız çok önemli işler var. Bunları artık daha ileri noktalara taşımalıyız. Bölgelerin farklılıkları ve özelliklerine göre birtakım düzenlemeler yapılması gerekiyorsa biz bunları süratli bir şekilde alır Sayın Vekillerimiz ve sizlerle beraber ilgili mercilere iletiriz”

İş dünyasında göstermiş olduğu hassasiyetinden dolayı Vali Şehmus Günaydın’a teşekkür eden Başkan Ömer Gülsoy; “Bu kadar kısa süre içerisinde ilimize, ilimiz sorunlarına hakim olarak, çözüm noktasında çalışmalara hızlıca başladığı için öncelikle Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Şehrimizin ekonomisine katkı sağlamak için Sayın Valimizle birlikte çok güzel projelere imza atacağımıza canı gönülden inanıyoruz. Bugün de ilimizin ekonomik durumunu konuşmak üzere bir arada bulunduğumuz bu toplantıda iş dünyasının yanında olduğunu hissettirmesi bizleri ayrıca mutlu etti. Hepimizin ortak gayesi Kayseri’nin refah seviyesini, marka değerini artırmak. Bu nedenle elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz. Sayın Valimizin de, huzur şehri olan Kayseri’nin daha iyi yerlere gelmesi için var gücüyle çalışacağına eminiz. Rabbim birliğimizi kuvvetlendirsin, Allah’ım utandırmasın” ifadelerini kullandı.

İl Ekonomi Toplantısı, karşılıklı görüş alışverişi ve değerlendirmelerde bulunulmasının ardından sona erdi.