BAŞKAN HABERLERİ

KAYSERİ’DE GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ GÜÇLENİYOR

12 Şubat 2026 - 12:41:10

ENHANCER PRO ORTAK KULLANIM TESİSLERİ HİBE PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI KTO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ


KAYSERİ’DE GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ GÜÇLENİYOR

Kayseri Ticaret Odası (KTO), Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve girişimcilik kapasitelerini artırmayı hedefleyen ENHANCER PRO Ortak Kullanım Tesisleri Hibe Programı Bilgilendirme Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Toplantıda, KAGUTİM projesi ile elde edilen büyük başarılar paylaşılarak, yeni dönemdeki 11 milyon Avroluk hibe desteğinin detayları aktarıldı.

Avrupa Birliği finansmanı, Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) Türkiye Temsilciliği ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen ENHANCER PRO kapsamında düzenlenen bilgilendirme toplantısı, ORAN Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Kayseri Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi.

Latif Başkal: "KAGUTİM Bir Projeden Fazlası, Kalıcı Bir Başarı Modelidir"

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KTO Yönetim Kurulu Üyesi Latif Başkal, ENHANCER Programı’nın önceki döneminde odamız tarafından hayata geçirilen Kayseri Girişimcilik ve Uluslararası Ticaret Merkezi’nin (KAGUTİM) başarısına dikkat çekti. Başkal, "KAGUTİM, başarısıyla tamamlanmış bir proje olmanın ötesinde, bugün Odamız bünyesinde üyelerimize aktif hizmet sunan yaşayan bir merkezdir. İlk fazda elde ettiğimiz bu tecrübeyi, ENHANCER PRO ile daha sistematik ve sürdürülebilir bir yapıya taşımayı hedefliyoruz." dedi.

KAGUTİM’in İlk Faz Karnesi Göz Doldurdu:

•          Fiziki Altyapı: 350 m² alanda 10 paylaşımlı ofis ve dijital eğitim salonları kuruldu.

•          Eğitim ve Sertifika: 280 kişiye doğrudan eğitim verildi, toplam 436 sertifika takdim edildi.

•          Ekonomik Etki: Proje süresince yaklaşık 10 milyon TL ticari hacim oluşturuldu.

•          Yatırım: 14 girişimci, sağlanan mentörlük destekleriyle yaklaşık 110.000 Avro hibe ve yatırım alarak şirketleşti.

•          Uluslararası Ağ: 28 ülke ticaret odasıyla temas kuruldu ve 526 B2B görüşme gerçekleştirildi.

11 Milyon Avroluk Dev Destek Paketi

Toplantıda paylaşılan detaylara göre, ENHANCER PRO Ortak Kullanım Tesisleri Hibe Programı ile Türkiye genelinde 18 ilde toplam 11 milyon Avro bütçe kullandırılacak. Destek almaya hak kazanan kurumlara 150.000 ile 200.000 Avro arasında hibe sağlanacak ve projelerin maliyetlerinin %90’ına kadar finansman imkânı sunulacak.

Program ile;

•          Girişimcilik ekosisteminin kapsayıcı hale getirilmesi,

•          Yeni işletmelerin kurulmasının teşvik edilmesi ve istihdamın güçlendirilmesi,

•          Mevcut ortak kullanım merkezlerinin kapasitelerinin artırılması hedefleniyor.

Son Başvuru Tarihi: 27 Mart 2026

Bilgilendirme toplantısında, programın hedef kitlesi ve başvuru sürecine ilişkin teknik sorular yanıtlandı. Yerelde nitelikli ve etkisi yüksek proje hazırlığının önemine vurgu yapıldı. Hibe programı için son başvuru tarihinin 27 Mart 2026 olduğu belirtilirken, detaylı bilgilere enhancerpro.com.tr adresinden ulaşılabileceği kaydedildi.

Başkal konuşmasını; "Projeleri tek başına bir hedef değil, kurumsal dönüşüm aracı olarak görüyoruz. ENHANCER PRO’nun bölgemizdeki iş birliklerini artıracağına ve yerel ekonomimize büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz." sözleriyle tamamlayarak paydaşlara teşekkür etti.