MAHİR ELLER PROJESİ ile Firmalarımıza Yönelik Ücretsiz Mesleki Yeterlilik Belgesi Edinme İmkânı

15 Mart 2019 , Cuma 13:25

Sayın Üyemiz

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) genel koordinasyonunda ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğinde, Avrupa Birliği Bölgesel Güven Fonu (MADAD Fonu) tarafından desteklenen “Mahir Eller Projesi” ilimizde Kayseri Ticaret Odası tarafından yürütülmektedir.

Mahir Eller Projemizin temel amacı, vatandaşlarımızın ve geçici koruma altındaki Suriyelilerin istihdam edilebilirliklerini, mevcut mesleki becerilerinin belgelendirilmesi suretiyle artırmaktır. Belirlenen hedef doğrultusunda ilimizde ikamet eden vatandaşlarımızın ve  geçici koruma altındaki Suriyelilerin yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından yapılan Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) mesleki yeterlilik sınavlarına girmeleri sağlanacaktır.

Sınava başvuru ve belgelendirme ücretlerinin tamamı projemiz bütçesinden karşılanacaktır.

Aşağıda ek’ teki “Proje Kapsamında Belgelendirme Sınavı Açılabilecek Yeterlilikler” dosyasında bulunan meslek dallarında hâlihazırda istihdam ettiğiniz çalışanlarınız var ise bu hizmetten yararlanabilmeniz için; https://tr.surveymonkey.com/r/MahirEllerProjesi linki üzerinden kayıt olmanız gerekmektedir.

Son Başvuru Tarihi: 22 Mart 2019

Mahir Eller Projesi kapsamında yapılacak mesleki yeterlilik sınavlarına katılmak için belgelendirilebilir bir mesleki yeterliliğe sahip olunması yeterlidir. İşsizler, hâlihazırda istihdamda olanlar ve mezuniyet durumundaki meslek lisesi öğrencileri Projenin faydalanıcıları arasındadır.

Hâlihazırda istihdamda olan faydalanıcıların belirlenebilmesi için bireysel başvurunun yanı sıra bu kişileri istihdam eden işverenlerin başvurusu da kabul edilecektir.

Aşağıdaki bağlantıdan ulaşabileceğiniz soru formu, mevcut çalışanlarının MYK mesleki yeterlilik belgesi almasını isteyen firmalardan talep toplamak için tasarlanmıştır.

Projeden yararlanabilecek kişi sayısı kontenjanla sınırlıdır. Bu nedenle başvuran her firmanın çalışanlarının “Mahir Eller Projesi” kapsamında belgelendirme sınavlarına girmesi garanti edilmemektedir.

Sınavların Nisan - Aralık 2019 döneminde yapılması öngörülmektedir. Ayrıntılı sınav takvimi, talepler toplandıktan sonra başvuru sayısına göre belirlenecek ve ilgili firmalar bu doğrultuda bilgilendirilecektir.

Proje ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Odamız bünyesindeki Mahir Eller Proje ofisimizi ziyaret edebilir veya www.mahirellerprojesi.com adresimizden  erişim sağlayabilirsiniz.

Detaylı bilgi için:
Pelin ZENGİNOBUZ
0352 222 45 28 /143  – mahireller@kayserito.org.tr

Başvuru Yapmak İçin Tıklayınız

Proje Kapsamında Belgelendirme Sınavı Açılabilecek Yeterlilikler listesi için tıklayınız