Türkiye – Yunanistan İş Konseyi Resepsiyonu, 21 Mart 2019, Selanik (DEİK)

5 Mart 2019 , Salı 10:32

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’ndan (DEİK) alınan yazıda; Yunanistan ve Türkiye iş dünyasını bir araya getirmek amacıyla, DEİK/Türkiye-Yunanistan İş Konseyi tarafından, Enterprise Greece iş birliği ile 21 Mart 2019 Perşembe günü Selanik’te saat 18:30’da “Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Resepsiyonu”gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

T.C. Selanik Başkonsolosu Sayın Orhan Yalman Okan’ın onurlandırmasıyla gerçekleşecek söz konusu toplantıya, çeşitli sektörlerden Yunan firmalarının ve kurum temsilcilerinin katılımının beklendiği ve katılımcı listeleri hakkında bilahare bilgi verileceği belirtilmektedir.

Yunanistan, ülkedeki sınırlı üretim nedeniyle ithalata bağımlı bir ülkedir. Fiyat ve kalite gibi faktörler dikkate alınarak uygulanacak rekabetçi politikalarla ihracatçılarımızın pazara her sektörde hitap etmesi imkan dahilindedir. Yunanistan’ın ithalat profili incelendiğinde otomotiv ve yan sanayi, beyaz eşya, televizyon, sağlık ekipmanları, yenilenebilir enerji, tekstil ve konfeksiyon, deri, mobilya, otel ekipmanları, seramik ihracat potansiyeli olan başlıca sektörlerdir.

Şu anda yaklaşık 300 milyon dolarlık Türk yatırımının olduğu Yunanistan’da turizm, tarım, enerji, denizcilik, havacılık, lojistik, inşaat ve yapı malzemeleri, altyapı alanlarında yatırım ve işbirliği fırsatları bulunmaktadır.

Çeşitli sektörlerden Yunan firmalarının katılacağı belirtilen İş Konseyi Resepsiyonu programını ekte yer almaktadır.

Yunanistan ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilere önemli ivme katacak İş Konseyi Resepsiyonu’na katılım için aşağıda yer alan kayıt formunun 14 Mart 2019 Perşembe günü mesai bitimine kadar doldurulması gerekmektedir.

İlgililere duyurulur,

Kayıt formu: https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/873/12480

Detaylı bilgi için irtibat kişisi:

Sn. Başak Doyum, DEİK Avrupa İş Konseyleri Koordinatörü

bdoyum@deik.org.tr