Dış Ticaret Danışmanlığı

Sayın Üyemiz,

21. yüzyılda, teknolojinin gelişmesi ile birlikte dünya ekonomisinde büyük bir değişim yaşanmaya başlamıştır. Gelişmiş ülkelerde faaliyet gösteren firmaların uluslararası pazarlara yönelmeye başlaması, dünya ekonomisinin küreselleşmesini beraberinde getirmiştir. Küreselleşme, ulusal ve bölgesel farklılıkları ortadan kaldırmaktadır. Bu durum ticari faaliyetlerini sürdürmek ve geliştirmek isteyen, büyük – küçük farkı olmaksızın tüm firmaların uluslararası hale gelmelerini zorunlu hale getirmiştir. Geleneksel ticaret ve pazarlama anlayışını bırakmayan, çağdaş bir anlayışı benimsemeyen firmaların ayakta kalmaları ve başarıyı yakalamalarının mümkün olmadığı çok açıktır.

Gelişmiş ülkelerin dünya ticaretinden aldıkları pay da ihracatın kalkınmada ne kadar önemli bir işleve sahip olduğunu açıkça göz önüne sermektedir.

İhracatın ülkemiz ekonomisinde bu denli önem taşımasına paralel olarak, üye odaklı hizmeti kendine ilke edinen Odamız üyelerimizin dış pazarlara açılmalarına,  dış ticaret işlemlerini sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmelerine destek olmaktadır.

Odamız bünyesinde bulunan Dış Ticaret Birimimiz aracılığı ile

Dış Ticarette Kullanılan Belgeler

İhracatta İzlenecek Prosedürler

İthalatta İzlenecek Prosedürler

Hedef Pazar Araştırması

Ürüne özel ihracat pazar araştırması,

Nasıl ihracatçı olunacağı,

Dış ticarette ödeme ve teslim şekilleri,

İhracata yönelik devlet destekleri,

İhracatta kullanılan belgeler,

Potansiyel Müşteri Listesi

gibi konularda Odamız üyelerine danışmalık hizmeti sunmaktadır.

İhracat yapmayan üyelerimizi ihracat yapar hale getirmek, ihracat yapan üyelerimizin ihracatını sürdürülebilir kılmak amacıyla Dış Ticaret Birimimizin çalışmaları devam etmektedir.

Başvuru Formu İçin TIKLAYINIZ.

Not: Başvuru formlarının dis.ticaret@kayserito.org.tr   e-posta adresine veya 0 ( 352 )232 84 12 no lu faks numarasına gönderilmesi gerekmektedir.