Çocuk Filmi Etkinliği ile Avrupa Günü Kutlandı

Anasayfa / Haberler / Başkanlık Haberleri

11.05.2018-23:06

Kayseri Ticaret Odası AB Bilgi Merkezi İle İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliğinde, Avrupa Günü Kapsamında, Çocuklar İçin Film Gösterimi Etkinliği Düzenlendi

Etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, ülkemizin Avrupa Birliği’ne katılmasındaki asıl amacın demokrasi, insan hakları, barış, ekonomik kalkınma ve yüksek yaşam standartları olduğunu ifade etti ve sözlerine şöyle devam etti:

“Avrupa Birliği; kültürel değerlerin, çeşitliliğinin korunmasını, refahı ve en önemlisi bu idealler üzerine inşa edilmiş ortak geleceği sembolize etmektedir. Ülkemiz ve Avrupa Birliği arasındaki süreçte yalnızca ekonomik uyum değil sosyal ve kültürel uyum da önem arz eder. Geleceğin gençleri olan çocuklarımızın da bu süreçte eğitim ve kültürel uyumuna katkıda bulunacak faaliyetlerin yapılması son derece önemlidir. Bu konuda çalışmalar yürüten kurumlarımızın çabaları takdire şayandır. Biz de Kayserimizde böyle bir faaliyet düzenlenmesini anlamlı buluyoruz.  İşte bu amaçla Kayseri Ticaret Odası AB Bilgi Merkezimiz tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü  işbirliğinde 9 Mayıs Avrupa Günü kapsamında "Avrupa Çocuk Filmi" etkinliği düzenlenmektedir. İl ve ilçelerinden katılan çocuklara hak ettiği değeri vermek ve sinema kültürünü aşılamak amacıyla düzenlenen etkinlik ile Avrupa Birliği Günü kutlanmaktadır. 10 okuldan yaklaşık 500 öğrencinin katıldığı etkinlikte öğrencilere promosyon ürünleri ve  AB yayınları hediye edilmiştir. Etkinliğimizde emeği geçen AB Bilgi Merkezine ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ederiz.”