AB BİLGİ MERKEZİ

AB BİLGİ MERKEZİ POLİTİKASI

Ulusal ve uluslararası belirlenmiş kriterlere uygun oda faaliyetlerini iyileştirecek ve geliştirecek statüde projeler hazırlamak, uluslararası tanınabilirliğin sağlanabilmesi için örgütlenme çalışması yapmak .

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından, 1996 yılında, Ticaret ve/veya Sanayi odaları gibi kuruluşlar ile ortaklık halinde Türkiye'nin değişik bölgelerindeki AB ve AB Türkiye ilişkileri konularında bilgi ihtiyacını karşılamak amacıyla AB Bilgi Ağı oluşturuldu.

20 İLİMİZDE BULUNA 21 AB BİLGİ MERKEZİ
  • Ankara
  • Antalya
  • Bursa
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • İstanbul / Bahçeşehir Ünv.
  • İstanbul / Marmara Ünv.
  • İzmir
  • Kayseri
  • Kocaeli
  • Konya
  • Mersin
  • Samsun
  • Sivas
  • Şanlıurfa
  • Trabzon
  • Van

21 kurum içerisinde AB Bilgi Merkezi, 17 ilimizde AB Bilgi Noktası ve 14 kurum içinde de AB Dökümantasyon merkezi bulunmaktadır.

AB BİLGİ MERKEZLERİ AĞI KOORDİNASYON BİRİMİ

AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın Desteklenmesi Projesi; Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Kayseri Ticaret Odası arasında 15 Eylül 2011 tarihinde imzalanmıştır. Sözleşme her sene yenilenerek 28 Kasım 2015 tarihinde sona ermiştir.

AB Bilgi Ağı'nın Güçlendirilmesi Projesi; Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Kayseri Ticaret Odası arasında 30 Kasım 2012 tarihinde imzalanmıştır. 29 Kasım 2013 tarihinde proje sözleşmesi Kayseri Ticaret Odası ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu arasında tekrar yenilenmiştir.

Koordinasyon Birimi

- Ağ Koordinatörü

- Halkla İlişkiler Uzmanı

- Ağ Faaliyet Uzmanı

- Ağ Medya Uzmanı

- Finans Uzman’ından oluşan 5 kişilik bir ekiptir.

2011 - 2012 AB BİLGİ MERKEZLERİ AĞI PROJESİ ETKİNLİKLERİ

3 Medya Ziyaretleri Etkinlikleri

2014     - 2015 AB BİLGİ MERKEZLERİ AĞI PROJESİ ETKİNLİKLERİ

105 Tematik Etkinlik

( 8 Mart Dünya Kadınlar Günü – İş Sağlığı ve Güvenliği Günü – 9 Mayıs Avrupa Günü – Dünya Demokrasi Günü – KOBİ Haftası)

42 Bölgesel Etkinlik

42 Stand Etkinliği

6 Koordinasyon Toplantısı

4 Ulusal Forum

42 Lise Öğrencilerine Yönelik Bilgilendirme Etkinliği

31 Toplum Bilgilendirme Etkinliği (AB Bilgi Noktası ve Avrupa Dokümantasyon Merkezi)

KAYSERİ AB BİLGİ MERKEZİ HİZMETLERİ

Kayseri Ticaret Odası ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu arasındaki protokol kapsamında 1997 yılında kurularak faaliyetlerine başlamıştır. AB Bilgi Merkezi, Avrupa Birliği’nin sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel politikaları konusunda tanıtılmasını ve bilgilendirilmesini amaçlamaktadır. Birimimiz AB Bilgi Merkezi koordinatörü tarafından yönetilir.

Sunmakta Olduğumuz Hizmetler:

Avrupa Birliği’nin sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel politikalarının ilimizde tanıtılması amacıyla sıklıkla düzenlediğimiz seminer, konferans, panel gibi aktif bilgilendirme faaliyetlerine ücretsiz katılabilirsiniz

Avrupa Birliği konusunda kitap, kitapçık, broşür vb. yayınları ücretsiz olarak temin edebilirsiniz.

AB Bilgi Merkezimize müracaat ederek, AB kurumları, politikaları, genişleme ve müzakere süreci hakkında sözlü veya yazılı bilgi talebinde bulunabilirsiniz.

AB’nin katkısı ile uygulanan kültürel, toplumsal, gençlik, mesleki eğitim, istihdam vb. hibe programları ve projeleri hakkında bilgi talep edebilirsiniz.

Çeşitli AB veri tabanlarına ulaşım konusunda bilgi talebinde bulunabilirsiniz.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve AB Bilgi Merkezleri işbirliğinde üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen “Gençlik Konferansı/ Avrupa Gençlik Forum’larına katılabilir, gençlerin Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkilerinde kültürel ve sosyal bilgi edinebilirsiniz.

2016 AB BİLGİ MERKEZİ PROJESİ ETKİNLİKLERİ

4 Tematik Etkinlik

(Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü – 9 Mayıs Avrupa Günü – Dünya Çevre Günü – Dünya Mülteciler Günü )

2 Bölgesel Etkinlik